Za boljše delovanje ta stran, uporablja piškotke

Več o piškotkih

Strinjam se

NS-Ljutomer.si uporablja piškotke, če boste nadaljevali brskanje po našem spletnem mestu, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta kliknite "Strinjam se".
Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku

 

mera majhen        

nogometni tabor2014 piknik podelitev  25Nogometni tabor se je zaključil s piknikom s starši, podelitvijo priznanj in nogometno tekmo, kjer so se pomerili otroci in njihovi starši. Slike z letošnjega tabora najdete v naši galeriji slik.

Izdelava spletnih strani    turnirji com   

Strokovni kotiček

Poškodbe meniskusov

meniskusNogomet, smučanje in atletika so športi, kjer se meniskusi najpogosteje poškodujejo. Meniskus je lahko poškodovan sam, ali pa je pridružena še poškodba mehkih delov (ligamenti, sklepna ovojnica).Meniskusi so hrustančno – vezivne ploščice v kolenskem sklepu, obstajata dva meniskusa (lateralni in medialni).

Preberi več

Vloga in pomen vratarja

Pokal Goricanka Ljutomer 2013 (27)Danes ima vratar še kako pomembno vlogo v nogometu, saj jih zelo veliko nosi kapetanski trak v svoji ekipi, kar dokazuje, da so spoštovane, zrele, pametne, izkušene osebnosti. Na sebi nosijo določeno breme ter imajo veliko odgovornost, nekateri trenerji celo gradijo igro na svojem vratarju.

Preberi več

Kondicijska priprava ekipe

Trening U-15Pripravljalna doba služi pripravi posameznikov in moštva v celoti z namenom doseganja čim boljših rezultatov v povezavi s kakovostno igro. Čas trajanja: poleti 4 tedne, pozimi 6-8 tednov (daljša je, boljša je) in je razdeljena na dve fazi. V prvi fazi razvijamo osnovno kondicijsko pripravo,

Preberi več

Izguba in pridobitev telesne teže

Nogometni tabor 2013, 2. dan  (196)Za primerno reguliranje telesne teže je najprej potrebno spremeniti prehranjevalne navade tako, da nam ob zaužitje zadostne količine hrane le ta omogoči, da se zadovoljijo vse dnevne potrebe organizma po ogljikovih hidratih, beljakovinah, maščobah, vitaminih in mineralih in sicer v razmerju glede na fizično in psihično aktivnost ki jo telo opravlja čez celoten dan.

Preberi več

6 in 7 let stari igralci

U-9 Trening NŠ LjutomerŠe preden stopi na igrišče je za trenerja zelo pomembno, da ima jasne predstave o tem kaj želi naučiti svoje igralce. Če teh idej  nima bo na treningu izgubljal dragoceni čas, igralci se bodo dolgočasili in  gledali kako se bori in nepovezano

Preberi več

Prehrana mladih nogometašev

Nogometni tabor 2013, 1. dan  (42)Žalostno je, da veliko število nogometašev, ki imajo dobre psihofizične predispozicije in talent, da postanejo vrhunski igralci, ostane v povprečju zaradi slabih treningov ali slabih prehrambnih navad. V članku so na kratko obrazloženi osnovni pojmi pravilne prehrane nogometašev in navodila kako se jih držati.

Preberi več

Metodika dela z mladimi

Nogometni tabor

Pod pojmom “metodika” želimo opozoriti trenerje (učitelje) na številne pedagoške napotke in zakonitosti vodenja vzgojno-izobraževalnega dela. Vadba mladih v nogometu je nadaljevanje vzgojno-izobraževalnega dela v šoli (Elsner, Verdenik in Pocrnjič, 1996). Pomembno je poznati, kako voditi športni trening

Preberi več

Odnos staršev do otrok po tekmi

Vsako tekmovanje nam prinese zmagovalce in poražence, oziroma dobro in slabo igro. Nikakor ni možno, da bi rezultatsko dosegli stanje kjer so vsi zmagovalci in so vsi dobro odigrali. Kljub vsem željam, da bi otrokom uspeli vcepiti pomen nastopanja,

Preberi več

mera logo

inst kapun

abak TV AS oglas